Εδώ και  20 χρόνια το όνομα Νίκος Μακρόπουλος είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στο γνήσιο λαϊκό τραγούδι και αυτό που εγγυάται νύχτες ατελείωτης διασκέδασης στους θαυμαστές του. Ο Νίκος Μακρόπουλος με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη δεν άργησε να δείξει την αγάπη του για τη μουσική και το τραγούδι από την εφηβική ακόμη ηλικία και ήταν αυτή η αγάπη που τον έφερε το 1994 επαγγελματικά στο δρόμο της τραγουδιού. Ο καλλιτέχνης ξεκινά εμφανίσεις σε μπουζούκια της Καλαμάτας αλλά και της συμπρωτεύουσας με τις εμφανίσεις του στο κέντρο “Σκορπιός” να αποτελούν σταθμό στην καριέρα του. Το κοινό γνωρίζει από κοντά έναν καλλιτέχνη που διαθέτει βαθιά λαϊκή φωνή και αυθεντικότητα στις ερμηνείες του και τον αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή.

Ο Νίκος Μακρόπουλος, όμως, κατεβαίνει στην Αθήνα και εκεί ξεκινά συνεργασία με το Γιώργο Μαζωνάκη και την Άντζυ Σαμίου. Το 1998 είναι η χρονιά όπου ο Νίκος Μακρόπουλος ύστερα από τη συνεργασία του στα “Αστέρια” με την Άννα Βίσση φέρνει στο φως το πρώτο του δισκογραφικό παιδί με όνομα “Έχω δικαίωμα”. Τον πρώτο του αυτό δίσκο υπογράφουν σε στίχους και μουσική η Εύη Δρούτσα και ο Γιώργος Θεοφάνους. με τα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν να γίνονται μεγάλες επιτυχίες. Είναι τότε που το τραγούδι “Σαν τσιγάρο άφιλτρο στο στόμα μου”, βρίσκεται στα στόματα όλων και ο Νίκος Μακρόπουλος καθιερώνεται πλέον ως ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους του λαϊκού τραγουδιού. Με το δίσκο “Πού θέλεις να φτάσεις”, το 2004 ο Νίκος Μακρόπουλος φτάνει να αγγίξει την απόλυτη επιτυχία, φέρνοντας όλο τον κόσμο σε “Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης”.

Πολλές οι επιτυχίες που ακολουθούν και πολλά τα album με το Νίκο Μακρόπουλο να διαγράφει μια λαμπρή πορεία στο λαϊκό πεντάγραμμο και τα τραγούδια του ν’ ανεβαίνουν στις πρώτες προτιμήσεις του κόσμου. Οι συνεργασίες με μεγάλες φωνές, όπως ο Αντύπας, ο Γιώργος Μαζωνάκης,  ο Βασίλης Καρράς, η Άντζυ Σαμίου και η Ελεάνα Παπαϊωάννου έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη νυχτερινή διασκέδαση και έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Τραγούδια του, όπως “Ύποπτο το αίσθημά σου”, Μ’έκαψες”, “Μη με λες εγωιστή”, “Ντροπή σου”, “Αποδεικτικά στοιχεία”, “Ζήτημα αγάπης” είναι μερικά μόνο από αυτά που ο κόσμος αγάπησε.